donderdag 8 mei 2014

Marianne en Theo Hoogstraaten - Evenbeeld ****

1628 Een jonge vrouw is op het VOC-schip 'De Batavia' op weg naar Nederlands-Indië. Ze is zwanger, maar de vader van haar ongeboren kind zal nooit haar echtgenoot kunnen worden. Haar reis verloopt verre van vlekkeloos. Tijdens een fikse storm schenkt zij het leven aan een zoon en niet lang daarna loopt 'De Batavia' vast op een rif. De relatieve veiligheid van het schip maakt plaats voor een barre strijd om te overleven.

2013 Marrit is met stomheid geslagen wanneer zij een prachtig grachtenpand en een riante geldsom erft van haar oom. Maar dat is niet alles. Een begeleidende brief, die haar oom schreef vlak voor zijn dood, onthult een onverwachte keerzijde aan deze rijkdom. Haar nieuwsgierigheid is meteen gewekt en zij gaat op onderzoek uit. Wat volgt, is een aaneenschakeling van beangstigende gebeurtenissen waardoor zelfs haar eigen leven op het spel komt te staan.


'Evenbeeld' is mijn eerste kennismaking met de thrillers van het schrijversduo Marianne en Theo Hoogstraaten. En dat is mij goed bevallen. Vooral de geschiedenis van de jonge vrouw op 'De Batavia' is prachtig beschreven en houdt mij aan het boek gekluisterd. Marretgie laat zien dat zij een dappere vrouw is met een enorm doorzettingsvermogen. Meerdere malen weet zij daardoor zichzelf en haar baby in veiligheid te brengen. Het schrijversduo geeft haar belevenissen weer met een groot inlevingsvermogen; je waant je bijna als één van de opvarenden.

De verhaallijn van Marrit daarentegen verloopt een stuk moeizamer. De vele gebeurtenissen die elkaar in 'Evenbeeld' rap opvolgen maakt het voor de lezer behoorlijk lastig om in het verhaal te raken. Bovendien komt soms de geloofwaardigheid wat in het geding. De gewiekste acties van Marrit staan in schril contrast met haar soms erg naïeve gedachtegang. Ook is het best vreemd dat er zoveel voor kan vallen zonder dat de mensen in haar omgeving hier ook maar iets van meekrijgen. Gelukkig wordt dat al snel goedgemaakt. De aanloop naar de ontknoping is adembenemend spannend en de manier waarop beide verhaallijnen uiteindelijk samenkomen is ronduit briljant.

'Evenbeeld' is een mengeling van indrukwekkende geschiedenis, prachtige verhaallijnen en meeslepende spanning. Een echte aanrader dus!


Yvonne van Stigt - Oerslank *****

Anders dan de titel doet vermoeden, gaat 'Oerslank' niet alleen maar over afvallen. Dit boek geeft je inzicht in je eigen lichaam en waar het eventueel fout gaat. Yvonne van Stigt legt uit waarom de een wel makkelijk afvalt en de ander er heel veel moeite voor moet doen.



Lees hier mijn gehele recensie...

Eric Corton - Autobiografie *****

Eric Corton is een ware autoliefhebber in hart en nieren. Lang voordat hij zijn rijbewijs in handen heeft, heeft hij zijn eerste auto al uitgezocht. En daarmee is de liefde voor en verslaving aan auto's een feit. Velen zullen er nog volgen, elk met hun eigen verhaal. Al deze prachtige, ontroerende, vrolijke en vooral herkenbare verhalen zijn opgenomen in dit boek met de zo toepasselijke titel 'Autobiografie'.



Lees hier mijn gehele recensie....

Melissa Skaye - Verboden tranen *****

Sanne Philips en Luca Borra - rechercheurs bij de politie Hoorn - worden ingeschakeld wanneer bij een groot landhuis vier lijken worden gevonden. De identificatie verloopt moeizaam. De bewoners blijken lang geleden omgekomen te zijn bij een auto-ongeluk en hun zoon Jack en zijn echtgenote Sarah lijken van de aardbodem verdwenen. Als ze het verleden van Jack en Sarah onderzoeken, stuiten ze al snel op een aantal vreemde gebeurtenissen.


woensdag 7 mei 2014

Wist je dat....je nu al kaarten kunt bestellen voor 'De avond van het spannende boek'?

Sterker nog: voor de snelle beslissers is er nu zelfs korting!
Ga dus snel kijken op:
deze site en bestel je kaarten!!

Het zinderende evenement is weer goed gevuld: vele bekende en onbekende gasten, signeersessies, boekverkoop en uiteraard ook.........

......de bekendmaking en uitreiking van:

DE GOUDEN STROP & DE SCHADUWPRIJS!